Välj en sida

FÖR HÄSTENS SKÖTSEL OCH VÄLBEFINNANDE

I gruppen CARE & GROOMING finns flera olika liniment som används på hästens muskler, leder och senor.
Arnika liniment finns både som flytande och gel och innehåller äkta arnikatinktur som används vid massage eller som våtvarmt omslag.
Liniment Red verkar först kylande och sen värmande och har ingen tävlingskarens. Liniment Blue är också först kylande och därefter värmande medan Ice Gel är ett kylande liniment. Både de två sistnämnda har 96 timmars tävlingskarens. Djävulsklo-gel är ett kraftfullt liniment med extrakt från djävulsklorot, även detta har 96 timmars tävlingskarens.

Vidare finns ett linimentschampoo, Warm’n’soft som kombinerar den rengörande effekten med linimentets. Som alternativ till liniment finns kyllerorna Swede Clay, som är en kylande lera, och BioFlog Extra Stark som är värmande. Till hästar som har problem med klåda orsakad av sol eller insektsangrepp finns Bio N’ix som masseras in på stället som kliar. Den mjukgörande salvan Zinksalva används med fördel på småsår och t ex mugg. Nu har vi även tagit fram produkter med aloe vera för att ännu mer effektivt kunna behanda sår som kan uppstå. Finns både som spray, Aloe Vera Spray 99% och som gel, Aloe Vera Gel 95%. Båda dessa produkter innehåller endast ACTIValoe® som är världens mest testade Aloe Vera.
För problem med t ex strålröta i hoven finns Thrush Magic, en pasta med antiseptisk effekt.

Milt Schampo är ett skonsamt schampo som finns med eller utan applikator och Milt Balsam i sprayform används efter schamponeringen.

Utöver produkterna som används utvärtes på hästen finns ett rengöringsmedel, Biofect, som har effekt mot såväl bakterier och virus som svamp och mögel.

För vård av läder finns en Läderolja och en Läderimpregnering.

I vårt sortiment finns även ett brett utbud av bomull, gasbindor och liknande.