Välj en sida

NU ÄR DET DAGS ATT RÄKNA FODERSTAT

Sommaren 2019 har bjudit på gynnsamt väder för gräset. Många har fått in bra skördar med grovfoder och betena har haft god tillväxt. Det är tacksamt med tanke på förra årets torka och grovfoderbrist. Vi hoppas att även sensommarens skördar blir bra så alla hästägare får tillgång till bra grovfoder under vintern.

Vi hjälper till med foderstatsberäkningar i PC-Horse

PC-Horse är ett modernt program för foderstatsberäkningar. Det bygger på ett genuint kunnande om hästar och hästars behov.
Alla beräkningar görs efter senaste vetenskapliga rön.
Vi på Eclipse Biofarmab erbjuder alla kunder individuell foderstatsberäkning med tillhörande rådgivning helt utan kostnad. Vi som räknar har lång erfarenhet av utfodring av hästar och vi räknar på alla foder som finns i PC-Horse, helt enligt varje enskild kunds önskemål och behov.
Vår personal följer noga aktuell forskning både i Sverige och världen. I tillägg samarbetar Eclipse Biofarmab med många experter och på så sätt uppdateras vår kunskap kontinuerligt.

Individuella beräkningar

För att kunna göra en korrekt beräkning behöver vi ett antal grundläggande fakta om din häst och dina fodermedel.
En grovfoderanalys är ett absolut måste eftersom grovfodret är en så stor del av foderstaten och variationen kan vara mycket stor.
Om du inte har någon analys hjälper vi gärna till att förmedla kontakten vart du kan skicka grovfodret för en analys.
Fyll sedan i blanketten ”Foderstatsberäkning 2019” som du hittar längst ner. Där finns även utrymme att fylla i egna önskemål.

Många alternativ

När vi räknar en foderstat kan det finnas många olika alternativ som ger en komplett och balanserad foderstat. Vi diskuterar tillsammans vilket av våra förslag som passar bäst för varje individuell situation. Vi ger även råd och tips kring hur fodret ska fördelas över dygnet och hur du kan följa upp att din häst verkligen tar upp och omsätter fodret du ger.

Extra behov

Utöver det vi kan räkna fram i PC-Horse kan din häst behöva andra tillskott, beroende på ålder, prestation mm. Det kan vara tillskott för leder, mage, temperament osv. Även här har vi lång erfarenhet och hjälper till med individuella tips kring vad olika tillskottsprodukter bidrar med och hur de används på bästa sätt.

Kontakta oss

Välkommen att ringa din säljare på Eclipse Biofarmab eller till kundtjänst för att få hjälp med din (eller din kunds) foderstatsberäkning. Glöm inte att ha grovfoderanalysen till hands.
Kundservice når du på telefon 0431-445 900 eller skicka ett mejl till info@eclipsebiofarmab.se