Välj en sida

VÅRA SPONSORRYTTARE

Att aktivt sponsra verksamma inom hästsport är viktigt för Eclipse Biofarmab. Samarbetet med våra ryttare och kuskar, både proffs och amatörer, innebär att de använder våra produkter i sitt dagliga arbete och vi får i vår tur ta del av deras synpunkter som är värdefulla för oss i vårt utvecklingsarbete. Vi är mycket stolta och glada över samarbetet med alla våra ryttare – de gör ett fantastiskt arbete.

MARIA GRETZER

Maria Gretzer är en av de mest rutinerade ryttarna vi har i landet. Hon red i landslaget i närmare 20 år och hann med tre OS med 6:e placeringen i Barcelona som främsta resultat. 2005-2010 arbetade Maria som förbundskapten för svenska hopplandslaget. Numera är Marias huvudsyssla att träna och utbilda både ryttare och andra tränare. Hennes ridande elever är nästan uteslutande professionella ryttare och unghästutbildare. Fyra gånger om året håller hon träningar i Danmark på Fyrklöverns Springakademi. Och rider gör Maria naturligtvis också! Ca 6 hästar om dagen brukar det bli. Störst framgång under senare år har hon haft med Fecybelle som vann 6-årsfinalen i Falsterbo 2016 och var 5:a året innan som 5-åring. Felfria rundor rakt igenom gav dessutom bonus. Maria och Fecybelle var också placerade i Elmia-finalen 2016. Målet för 2017 är 7-årschampionatet. Utöver dessa sysslor är Maria även ryttarrepresentant i FEI:s executive board, vilket innebär många olika uppdrag och resor som kräver sin tid och uppmärksamhet under året. Därtill är hon även Radiosportens expertkommentator och bevakar tillsammans med Christian Olsson alla stora tävlingar så som VM, OS, EM, Göteborg Horse Show, Falsterbo m.m.

SVEND DYHRBERG

Svend är uppvuxen i Skive på Jylland i Danmark och flyttade som 19-åring till Köpenhamn för att börja arbeta för Max Nielsen och Axel Jacobsen. Svend har sedan dess varit två omgångar i Italien där han arbetat som privat tränare hos Jean-Pierre Dubois och Erik Bondo. Han tillhör sedan 1997 Halmstadtravet och är stationerad på Allarpsgården utanför Laholm. På gården finns för tillfället ca 20 hästar, både ung- och tävlingshästar, i träning. Svend har haft framgångar i flera storlopp under åren, bl.a. segrar i Orsi Magnelli i Italien med Le Reve och Dubois Grand Prix i Aalborg med Qato Quattro och en 4:e placering i Svenskt Travderby, även där med Qato Quattro. Under 2016 kvalade Svend in både Annabelle Dimanche och Twin’s Zindy till flera av de stora årgångsloppen, bl.a. Drottnings Silvias Pokal och StoChampionatet. Även Lill Hugo och Pot Success gjorde bra ifrån sig med bl.a. vinst i både försök och final i ett stort lopp på Bjerkebanan i Oslo. För säsongen 2017 hoppas Svend mycket på Valentin och Day Sun Dream, som båda har börjat året bra. Valentin blev månadens häst på Jägersrobanan i februari månad. I stallet finns flera fina 3-åringar som Svend tror mycket på och som han hoppas kan vara med och slåss i årgångsloppen.

ISABELLA TOVEK

Isabella Tovek är U25-ryttaren som bor och verkar i Ätran i Halland. Isabella började sin elitsatsning 2010 och hade många fina resultat som ponnyryttare innan hon gick över till stor häst. Den första internationella segern kom tillsammans med Connery i Stadl-Paura i Österrike 2015. Samma år var de med och tog NM-silver i lag. Under 2016 tog Isabella flera internationella topplaceringar med både Connery och Weltliebe. SM-guld, seger i YR-klasserna i Falsterbo och 4:e placering i lag under EM var andra höjdpunkter. Weltliebe gjorde tre starter i Intermediaire I 2016 och vann alla tre.

2017 har inletts på bästa vis, Weltliebe har debuterat Intermediaire II och Isabella vann det första kvalet i Lövsta Future Challenge med nya hästen Happiness 26, efter bara tre veckor tillsammans.

Det kortsiktiga målet nu är att tävla mer internationellt för att skaffa erfarenhet och rutin. Det långsiktiga målet är att kunna utvecklas och bli en etablerad internationell GP-ryttare, ta fram och utveckla unga förmågor samt vara med och slåss om en plats i OS-laget 2020.

EVELINA TOVEK

Evelina Tovek bor och verkar på familjens anläggning i Ätran. Evelina började sin tävlingskarriär som ponnyryttare och red SM på D-ponny innan hon gick vidare till stor häst.

Med ett flertal internationella placeringar från de senaste åren i bagaget inledde Evelina säsongen 2017 storstilat genom en vinst i Saut Hermés Paris U25 GP.

Hon deltar i Global Champions League i team Mexico Amigo tillsammans med bl.a. Cristian Ahlmann, Henrik Von Eckermann och Geir Gulliksen. Det blir ett flertal GCL-tävlingar i år med hästarna Castello 194, Quiara M, Oz De Breve och Beezie. Målet är att utvecklas och få erfarenhet av att få rida sådana stora tävlingar och göra så bra resultat som möjligt. Ett mål är också att komma med och få rida U25 klasserna under EM i Göteborg under sommaren 2017.

PETER UNTERSTEINER

Peter är en av Sveriges ledande och skickligaste travtränare. Han flyttade vid 5 års ålder från Österrike till Halmstad och redan som väldigt ung tillbringade Peter mycket tid på travbanan. Efter 10 år som lärling blev han 1987 professionell travtränare och firar alltså 30-års jubileum i år. Peters verksamhet har genom stenhårt arbete utvecklats på ett fantastiskt sätt under åren.

Från att ha haft 6 hästar i träning när han började, finns det idag ca 180 hästar i träning och 25 heltidsanställda hästskötare. Meritlistan är imponerande med en lång rad fina segrar och prispengar.

FILIPPA CLAUSEN

Filippa Clausen heter jag och är 24 år. Jag är sedan ett par år tillbaka stationerad i Tyskland som beridare och har ridit för Johannes Ehning, brodern till den legendariske ryttaren Marcus Ehning. Här har jag ridit allt från unghästar till Grand Prix-hästar av hög kvalité, vilket varit otroligt lärorikt och inspirerande.

Numera rider jag för holländska Hank Melse Stables. Här har jag tillgång till fantastiskt fina hästar, unga som äldre. Här har jag hunnit debutera både internationellt och svår hoppning vilket var två av mina många delmål. Jag ser fram emot en givande framtid här hos Hank. Jag har även en häst med mig från Sverige som jag hittills har hunnit ta en del Grand Prix-placeringar med och vår största merit är placering i U25 Turnier der Sieger i Münster. Mina kortsiktiga mål är nu att debutera internationell S*** (150).

Jag har två motto som jag slaviskt lever efter och de är; Never give up! & Your only limit is you! Med dom två ordspråken är det svårt att misslyckas med sina drömmar och mål!

JOHANNA DUE-BOJE

Johanna, född 1989, har representerat Sverige som ungdomsryttare på ett flertal Europa- och Nordiska Mästerskap samt ett antal större internationella Grand Prix U25 tävlingar som Aachen, Falsterbo och Sweden International Horse Show. Under 2015 debuterade Johanna internationell Grand Prix som senior med vinst i GP Special i Odense samt en 3e plats i Nations Cup i Hickstead.

Johanna har under 5 år varit stationerad i Holland och erhållit en professionell ridutbildning som elev och beridare hos Anky van Grunsven (3-faldig olympisk guldmedaljör) och Sjef Jansen (förbundstränare Hollands landslag dressyr). Johanna erhöll 2009 Ulla Håkanssons Ajax stipendium och Nolatopriset (Båstad Kommuns mest framgångsrika idrottare)

Idag bedriver Johanna egen verksamhet, Due-Boje Dressage, på familjens anläggning Bäckaängsgård i Förslöv-Båstad, med god utveckling.

Där utbildar hon både hästar och ryttare på daglig basis.

 

CAMILLA LIND

Camilla Lind fick sin första ponny när hon var 3 år gammal och på den vägen är det. Först som hobbyryttare men när hon så småningom fick jobb hos Kristian Albertsson blev körning mer och mer intressant. Efter att hon senare fick kontakt med Christer Pålsson i början på 2000-talet valde hon att byta gren och satsa på körningen fullt ut med hästen Dalton.

2009 var det dags att avancera ytterligare och det var då hon fick köpa Disco Diamond som var en grön häst med noll erfarenhet av körning men Camilla såg potential och bara 5 år senare startade dom VM tillsammans.

Därefter rullade på med SM guld, vinst i Falsterbo och VM i Ungern.

2015-2016 blev ett mellanår för Camilla då tiden var inne för ett hästbyte, men nu är hon på gång igen!

Med den nya hästen Aramiz är målet för 2018 att komma med till VM i Holland som går av stapeln i slutet av augusti.

 

 

BRUCE GOODIN

Bruce Goodin är tillsammans med sin fru Ulrika bosatt på Jonstorpsgården utanför Höganäs där de tillsammans driver företaget Goodin Sporthorses. Företaget förmedlar hopphästar till klienter som vill tävla i stora sammanhang. De utbildar även ryttare och hästar samt tävlar själva på hög nivå.
Bruce kommer från Nya Zeeland och har med deras landslag gjort fyra OS i rad, Barcelona, Sydney, Aten och Peking.