Kvalitetsprodukter för hästar sedan 1983

Sponsorryttare

SPONSORRYTTARE

Att aktivt sponsra verksamma inom hästsport är viktigt för Eclipse Biofarmab. Samarbetet med våra ryttare, både proffs och amatörer, innebär att de använder våra produkter i sitt dagliga arbete och vi får i vår tur ta del av deras synpunkter som är värdefulla för oss i vårt utvecklingsarbete. Vi är mycket stolta och glada över samarbetet med alla våra ryttare – de gör ett fantastiskt arbete.

Maria Gretzer profilbild

Maria Gretzer

Maria Gretzer är en av de mest rutinerade ryttarna vi har i landet. Hon red i landslaget i närmare 20 år och hann med tre OS med 6:e placeringen i Barcelona som främsta resultat. 2005-2010 arbetade Maria som förbundskapten för svenska hopplandslaget.

Numera är Marias huvudsyssla att träna och utbilda både ryttare och andra tränare. Hennes ridande elever är nästan uteslutande professionella ryttare och unghästutbildare. Fyra gånger om året håller hon träningar i Danmark på Fyrklöverns Springakademi.

Och rider gör Maria naturligtvis också! Ca 6 hästar om dagen brukar det bli. Störst framgång under senare år har hon haft med Fecybelle som vann 6-årsfinalen i Falsterbo 2016 och var 5:a året innan som 5-åring. Felfria rundor rakt igenom gav dessutom bonus. Maria och Fecybelle var också placerade i Elmia-finalen 2016. Målet för 2017 är 7-årschampionatet.

Utöver dessa sysslor är Maria även ryttarrepresentant i FEI:s executive board, vilket innebär många olika uppdrag och resor som kräver sin tid och uppmärksamhet under året. Därtill är hon även Radiosportens expertkommentator och bevakar tillsammans med Christian Olsson alla stora tävlingar så som VM, OS, EM, Göteborg Horse Show, Falsterbo m.m.

Dennis Persson

Dennis Persson

Dennis är född in i galoppsporten då hans pappa varit både tränare och ryttare. Dennis har också två bröder som båda varit jockeys. Karriären började som amatörryttare med ett hinderchampionat som största merit. Idag arbetar Dennis framgångsrikt som tränare och har 11 hästar i träning varav merparten är hinderhästar.

Dennis har varit Hindertränarchampion i Sverige nio år i rad (2008-2016) och satsar självklart på ett tionde år! Bland hans andra meriter kan nämnas Tränarchampionatet på hinder i Norge (2013-2014) och två segrar i Grand National (2008 och 2010) med Lights Out. Dennis prövar gärna lyckan internationellt med stallets hästar och har startat hästar i Frankrike, Tyskland, England, Belgien och Tjeckien. 2016 vann stallets stjärna Calvados Wielka Partynicka i Polen, vilket Dennis ser som sin största internationella framgång hittills. Calvados är en 12-årig valack och Dennis menar att det är tack vare Eclipse Biofarmabs produkter som Calvados är i toppform trots sin förhållandevis höga ålder. Under kommande säsonger finns planer på att göra fler starter i bl.a. Polen och Tyskland.
I stallet finns även 5-åriga Prince Bajaja som Dennis har stora förhoppningar på för framtiden, planen är att han ska starta Svenskt Grand National 2019.

Svend Dyhrberg

Svend Dyhrberg

Svend är uppvuxen i Skive på Jylland i Danmark och flyttade som 19-åring till Köpenhamn för att börja arbeta för Max Nielsen och Axel Jacobsen. Svend har sedan dess varit två omgångar i Italien där han arbetat som privat tränare hos Jean-Pierre Dubois och Erik Bondo. Han tillhör sedan 1997 Halmstadtravet och är stationerad på Allarpsgården utanför Laholm. På gården finns för tillfället ca 20 hästar, både ung- och tävlingshästar, i träning.
Svend har haft framgångar i flera storlopp under åren, bl.a. segrar i Orsi Magnelli i Italien med Le Reve och Dubois Grand Prix i Aalborg med Qato Quattro och en 4:e placering i Svenskt Travderby, även där med Qato Quattro.
Under 2016 kvalade Svend in både Annabelle Dimanche och Twin’s Zindy till flera av de stora årgångsloppen, bl.a. Drottnings Silvias Pokal och StoChampionatet. Även Lill Hugo och Pot Success gjorde bra ifrån sig med bl.a. vinst i både försök och final i ett stort lopp på Bjerkebanan i Oslo.
För säsongen 2017 hoppas Svend mycket på Valentin och Day Sun Dream, som båda har börjat året bra. Valentin blev månadens häst på Jägersrobanan i februari månad. I stallet finns flera fina 3-åringar som Svend tror mycket på och som han hoppas kan vara med och slåss i årgångsloppen.

_L1A0416

Isabella Tovek

Isabella Tovek är U25-ryttaren som bor och verkar i Ätran i Halland. Isabella började sin elitsatsning 2010 och hade många fina resultat som ponnyryttare innan hon gick över till stor häst. Den första internationella segern kom tillsammans med Connery i Stadl-Paura i Österrike 2015. Samma år var de med och tog NM-silver i lag. Under 2016 tog Isabella flera internationella topplaceringar med både Connery och Weltliebe. SM-guld, seger i YR-klasserna i Falsterbo och 4:e placering i lag under EM var andra höjdpunkter. Weltliebe gjorde tre starter i Intermediaire I 2016 och vann alla tre.

2017 har inletts på bästa vis, Weltliebe har debuterat Intermediaire II och Isabella vann det första kvalet i Lövsta Future Challenge med nya hästen Happiness 26, efter bara tre veckor tillsammans.

Det kortsiktiga målet nu är att tävla mer internationellt för att skaffa erfarenhet och rutin. Det långsiktiga målet är att kunna utvecklas och bli en etablerad internationell GP-ryttare, ta fram och utveckla unga förmågor samt vara med och slåss om en plats i OS-laget 2020.

Evelina Tovek

Evelina Tovek

Evelina Tovek bor och verkar på familjens anläggning i Ätran. Evelina började sin tävlingskarriär som ponnyryttare och red SM på D-ponny innan hon gick vidare till stor häst.

Med ett flertal internationella placeringar från de senaste åren i bagaget inledde Evelina säsongen 2017 storstilat genom en vinst i Saut Hermés Paris U25 GP.

Hon deltar i Global Champions League i team Mexico Amigo tillsammans med bl.a. Cristian Ahlmann, Henrik Von Eckermann och Geir Gulliksen. Det blir ett flertal GCL-tävlingar i år med hästarna Castello 194, Quiara M, Oz De Breve och Beezie. Målet är att utvecklas och få erfarenhet av att få rida sådana stora tävlingar och göra så bra resultat som möjligt. Ett mål är också att komma med och få rida U25 klasserna under EM i Göteborg under sommaren 2017.

Foto: Hanold/ALN
Mantorp 20161231

Peter Untersteiner

Peter Untersteiner

Peter är en av Sveriges ledande och skickligaste travtränare. Han flyttade vid 5 års ålder från Österrike till Halmstad och redan som väldigt ung tillbringade Peter mycket tid på travbanan.
Efter 10 år som lärling blev han 1987 professionell travtränare och firar alltså 30-års jubileum i år. Peters verksamhet har genom stenhårt arbete utvecklats på ett fantastiskt sätt under åren.
Från att ha haft 6 hästar i träning när han började, finns det idag ca 180 hästar i träning och 25 heltidsanställda hästskötare.  Meritlistan är imponerande med en lång rad fina segrar och prispengar.

Ett litet axplock av resultaten under de senaste säsongerna:

2015
Seger i E3-finalen med Poet Broline
Seger i E3-Revanschen med Flash Håleryd
Seger i Danska Sto-Derbyt med Ultimate Wine
Seger i Olympiatravet och Oslo Grand Prix med BBS Sugarlight
Tränarchampion på Åby, Jägersro, Halmstad och Vaggeryd
Rekord inkört till stallet 22.685.907:-

2016
Seger i Sto-Derbyt med Otrobanda
Seger i Sto-SM med Jetset
Seger i Kungapokalen samt Gran Premio Continentale med Poet Broline
Tränarchampion på Åby, Jägersro, Halmstad och Vaggeryd
Kuskchampion på Åby och Vaggeryd
Champion V75-League (tränare)
Framröstad som Årets Tränare i Sverige
Hallandspostens Guldmedalj, utmärkelse som för första gången gick till en travtränare
Inkört till stallet 28.437.281:- Nytt rekord och mest inkört i Sverige.

Sofie Andersson
CDIPJYR Roosendaal 2013 
© DigiShots

Sofie Andersson

En ung mycket lovande ryttare som redan tidigt satt upp i sadeln. Uppvuxen på en hästgård där mamma länge ridit dressyr och pappa kört travhästar kom hästintresset ganska naturligt. Sin första häst fick Sofie redan vid 3 års ålder och vid 7 väcktes tävlingsintresset då familjen fick låna en rutinerad B-ponny.

Sofie har 4 SM guld (lag och individuellt) på ponny, har ridit totalt 5 EM på ponny och häst där bästa resultatet var en individuell 11:e plats 2014. Hon inledde 2015 med att ligga 4:a på världsrankingen för juniorer med hästen Donna Samba (efter 2014 års resultat) och fortsatte sedan med att delta i junior EM, komma trea i junior SM samt debutera internationellt som young rider trots att hon bara var junior! 2016 övergick hon till Young Rider ryttare och har redan hunnit tävlat en rad internationella tävlingar med topplaceringar, bland annat vann hon sin debut i Intermediaire I kür våren 2017.

Sofies kortsiktiga mål är att ta en plats i YR- EM laget i år samt starta en piaff & passage-klass med CSI, alltså debutera U25 i slutet på 2017.

team_caprifolen

Team Caprifolen

Med ledorden ”Voltige för alla” erbjuder Team Caprifolen ett brett utbud för alla nivåer. Klubben har tävlande som deltagit i både SM, NM, EM och VM. Team Caprifolen arbetar också med en grupp funktionshindrade personer. Stort fokus läggs på laganda och kamratskap då sporten bygger på fint samspel och kommunikation mellan häst och människa.

Under 2015 tog man SM-brons både för juniorer och seniorer. 2016 blev ett toppenår, inte minst för klubbens junior Kajsa Rimskog som tog både SM-guld och NM-silver individuellt samt tog sig till final i EM för juniorer, endast 14 år gammal. Samma år blev det även ett SM-silver för Team Caprifolens juniorlag.
Utöver tävlandet satsar klubben mycket på show. Hösten 2016 satte man upp en barnmusikal, ”Tumungo den bruna isbjörnen”, med inslag av voltige, parkour, akrobatik och dans på Helsingborgs Arena. Föreställningen engagerar hela klubben och det planeras nu för en uppföljning framöver

Top