FRÅGA:

Jag tycker det är svårt med karenstider och känner mig orolig över att använda produkter med tävlingskarens. Hur kan jag veta att de tillskott jag ger min häst inte har någon karenstid?


SVAR:

Sen några år tillbaka finns enbart de ämnen som har tävlingskarens upptagna på listor. Detta innebär att varje hästägare själv måste kontrollera produktens innehållsförteckning mot dessa listor för att säkerställa att produkten är fri från tävlingskarens. 

I Sverige finns branschorganisationen BSD, och de tillverkare som är anslutna till denna organisation märker sina produkter för att visa om de innehåller ämnen med tävlingskarens. Detta görs genom en ikon eller text på produkten, vilket underlättar för hästägare att välja rätt produkter och ger extra trygghet.

Vi är medlemmar i BSD och i vårt sortiment finns produkter med antingen 48 timmars eller 96 timmars tävlingskarens, vilka alla är tydligt märkta med ikoner.

För att läsa mer om aktuella karenstider och förbudslistor, klicka på länken nedan till Svenska Ridsportförbundets hemsida.

Manage competition bans safely with BSD-Labeled products

0

Get news and information first!