FRÅGA:

Min häst har blivit behandlad och haft boxvila och därefter bara skrittats i 3 månader. Nu är det dags att sätta igång, vad kan jag göra för att hjälpa hästen att stärka sig snabbare?


SVAR:

Det viktigaste är att du gör en grovfoderanalys och beräknar en foderstat. När du vet att det är balans på alla viktiga näringsämnen kan du addera lite extra protein för att skapa förutsättningar för muskulaturen att utvecklas.

Träning och rörelse är självklart viktigt för musklerna, ta fram ett anpassat träningsprogram till din häst. Vill du hjälpa hästen lite extra kan du använda Master Muscle, en specialprodukt med bl a gammaoryzanol som har visat sig positivt för muskulaturen, både i syfte att utveckla musklerna men även genom att minska mjölksyran och minska risken för muskelskador. I produkten finns även E-vitamin och lysin för optimalt utnyttjande av gammaoryzanolen.

Under en igångsättning kan även hästen behöva extra energi och då kan ett tillskott av Linfröolja hjälpa till. Oljan tillför långsam energi som inte gör hästen så pigg som snabb energi från socker och stärkelse kan göra. Dessutom bidrar den med viktiga fettsyror som ger en blank hårrem.

  • Home
  • How to bring a Horse Back into Work

How to bring a Horse Back into Work

0

Get news and information first!