FRÅGA:

Vad kan jag göra för att stärka min tävlingshästs vitalitet och uthållighet under intensiva tävlingsperioder?


SVAR:

Vitalitet och uthållighet hos tävlingshästar är starkt beroende av en effektiv blodcirkulation och syresättning. Ett optimalt blodflöde spelar en central roll i hästens fysiska hälsa och kapacitet, eftersom det transporterar nödvändiga näringsämnen och syre till alla delar av kroppen, inklusive musklerna. Under intensiva tävlings- eller träningsperioder behöver musklerna en kontinuerlig tillförsel av syre för att kunna utföra arbete och förbränna energi effektivt.

En väl fungerande blodcirkulation säkerställer att syre och näringsämnen levereras snabbt och effektivt till muskelvävnaderna där de behövs som mest. Detta är inte bara avgörande för att upprätthålla en hög prestationsnivå under tävlingar, utan också för att möjliggöra snabb återhämtning efteråt. Efter fysisk ansträngning behöver musklerna återställa sina energireserver och reparera eventuella mikroskador som uppstått. Effektiv syresättning och näringsleverans accelererar denna återhämtningsprocess och minskar risken för skador och trötthet.

Dessutom bidrar en effektiv blodcirkulation till att avlägsna avfallsprodukter, såsom koldioxid och mjölksyra, från musklerna. Mjölksyra är en biprodukt av muskelmetabolism som kan ansamlas vid intensivt arbete och leda till muskeltrötthet och smärta. Genom att snabbt transportera bort dessa avfallsprodukter hjälper ett effektivt blodflöde till att upprätthålla muskelns funktion och uthållighet samt förbättra den allmänna prestationen.

För att stödja vitalitet och uthållighet hos din tävlingshäst under intensiva tävlingsperioder, erbjuder Eclipse Biofarmab flera produkter som kan vara till stor hjälp:

Better Blood: Denna produkt är formulerad för att optimera järnupptaget från hästens dagliga foder, utan att tillföra extra järn. Detta gör den optimal under träningsperioder. Innehåller folsyra, vitamin B12 och inulin, som främjar bildandet av röda blodkroppar och förbättrar järnabsorptionen, vilket tillåter hästen att fortsätta träna utan avbrott. Idealisk för att upprätthålla optimal syresättning och näringsleverans under hög fysisk ansträngning.

Rödbeta: Rödbetor är rika på nitrater som omvandlas till kväveoxid, en molekyl som vidgar blodkärlen och förbättrar blodflödet och syretransporten till musklerna. Detta stärker uthållighet och muskelprestanda, vilket gjort rödbeta populärt bland elitidrottare. Rödbeta minskar ureavärden och proteinbelastning, vilket påskyndar återhämtningen. Den innehåller även vitala vitaminer och mineraler samt vattenlösliga fibrer som stabiliserar blodsockret, vilket är avgörande för energinivåerna under tävlingar.

Arnika Gel: Ett effektivt massageliniment som traditionellt används för att vidga blodkärlen och öka blodflödet till muskler, leder, senor och ligament. Arnika Gel är optimalt för att behandla hästens större muskelgrupper, särskilt över rygg, länd och rumpa, vilket kan bidra till snabbare återhämtning efter ansträngning.


  • Home
  • Vitality and endurance

Vitality and endurance

0

Get news and information first!