FRÅGA:

Min häst är 15 år och tävlar på medelsvår nivå i hoppning. Vad ska jag tänka på för att den ska kunna fortsätta tävla på denna nivå så länge som möjligt?


SVAR:

En häst som tävlar och tränar på hög nivå behöver ofta lite extra hjälp med ämnen för ledernas och musklernas funktion. De utsätts för påfrestningar utöver det vanliga och med åldern minskar kroppens förmåga att nybilda viktiga ämnen i samma takt som be förbrukas.

För lederna är det viktigt att tillföra BioGlucomin och Bioluron, alterativt BioGlucomin+HA. Ämnena i dessa produkter finns i strukturerna kring leden och i ledvätskan.

Musklerna behöver också extra hjälp att återhämta sig och många hästar mår bra av MSM, ett organiskt svaveltillskott som bl a gör cellväggarna mer genomsläppliga vilket underlättar transporten av näringsämnen. På hästen kan tillskott av MSM synas genom ökad smidighet och rörlighet.

Det är även viktigt att se över så din häst får de mineraler och vitaminer som den behöver, t ex behöver hårt arbetande hästar ofta extra E-vitamin som kan ges i form av Muskel-E eller Selo-E.

Support for joints and muscles in competition horses

0

Get news and information first!